Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aattona hukkui uimari Espoossa ja Rautalammilla, vesillä lisäksi useita läheltä piti -tilanteita

Juhannuksen myöhäiseen aattoiltaan mennessä oli tullut tietoon kaksi hukkumiskuolemaa. Rautalammilla Pohjois-Savossa menetti henkensä yli 80-vuotias mies vajottuaan veteen Konnekoskella juhannusaattona kello 20:n jälkeen, kertoi pelastuslaitos. Suunnilleen samaan aikaan hukkui uimari Espoon Kivenlahdessa. Paikalle olleet muut yrittivät pelastaa uhrin, mutta tuloksetta.

Espoossa hukkuneesta tiedotti Länsi-Uudenmaan poliisi, joka ei ilmoittanut kuolleen sukupuolta tai ikää.

Hukkuneita olisi voinut olla enemmän, sillä vesillä koettiin useita läheltä piti -tilanteita. Muut vesillä olleet osuivat avuksi Keminmaalla ja Pälkäneellä, kun vene oli kaatunut. Hukkuminen oli hyvin lähellä Helsingissä, kun väsähtänyt uimari pelastettiin hänen vajottuaan pinnan alle Ramsinrannan lähellä. Apuun hälytetty venepoliisi ehti paikalle viime hetkellä.

Tieliikenteessä juhannuksen menoliikenne vaati yhden kuolonuhrin. Juhlapyhien menoliikenteen alettua torstaina kuoli nainen ulosajossa Kainuun Paltamossa.

Aattona useita asuntopaloja

Juhannuksena sammutettiin aattopäivänä useita asuntopaloja. Haminassa kuoli ihminen rivitalohuoneiston tuhonneessa palossa Takkaniemessä iltapäivällä. Poliisilla ei ollut vielä aattoiltana tietoa uhrin henkilöllisyydestä tai palon syttymissyystä.

Rivitalon viisi muuta huoneistoa eivät kärsineet vahinkoja, eikä niiden asukkaita tarvinnut evakuoida.

Iisalmessa Pohjois-Savossa juhannus sai torstai-iltana synkän alun, kun mies kuoli välivaltarikoksen uhrina omakotitalossa. MTV:n uutiset sai perjantaina poliisilta tiedon, jonka mukaan pojan epäillään surmanneen isänsä haulikon laukauksella.

Poliisi kertoi STT:lle, että toinen miehistä on syntynyt 50-luvulla ja toinen 90-luvulla, ja he kumpikin asuivat kyseisessä omakotitalossa.

Tutut liikennesumput aattonakin

Juhannuksen menoliikenne sujui aattona perjantaina ilman pahoja ruuhkia tai vakavia tieturmia, kerrottiin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Tieliikenteessä koettiin juhannusaattona isoimmat jonot tutuilla tieosuuksilla. Pitkää pinnaa vaadittiin Tampereen pullonkaulassa valtatie 9:llä Jyväskylän suuntaan Alasjärven liittymän tienoilla, samoin Nelostiellä välillä Helsinki–Heinola etenkin Mäntsälästä pohjoiseen.

Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan puolestaan olevan vilkkainta sunnuntaina iltapäivällä, kertoi tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Auli Aaltonen.

Kokot saavat sittenkin roihuta osassa maata

Juhannusta päästään jatkamaan juhannuspäivänä ja sunnuntaina aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Juhannusaatto on ollut hyvin viileä Lapin pohjoisosissa, mutta sielläkin sää lämpenee hellerajalle asti sunnuntaiksi, kertoi päivystävä meteorologi Anja Häkkinen Ilmatieteen laitokselta aattoiltana.

Hellettä on tiedossa lauantaiksi ja sunnuntaiksi ainakin Länsi-Suomeen.

Juhannuskokkojen polttaminen näytti pitkään jäävän kielletyksi koko maassa, mutta viime päivien sateet muuttivat tilannetta. Kokkoja saa polttaa juhannuspäivän vastaisena yönä Uudenmaan läänissä, Itä-Suomessa ja Lapin eteläosassa. Muualla maassa on voimassa metsäpalovaroitus ja siten siellä on avotulentekokielto.

Häkkisen mukaan metsäpalovaroitus saattaa laajeta lauantaiaamuna myös osaan niistä alueista, joilla kokkoa saa vielä yöllä polttaa.