Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Seattlen "poliisivapaalla" alueella ammuttiin 19-vuotias mies

Seattlen valtaus sai alkunsa Yhdysvalloissa puhjenneista laajoista mielenosoituksista, joilla on protestoitu poliisiväkivaltaa ja afrikkalaisamerikkalaisten syrjintää vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nuori mies kuoli ja toinen haavoittui vakavasti eilen sattuneessa ampumisessa Seattlen mielenosoittajien valtaamalla alueella, kertovat viranomaiset. Poliiseja estettiin saapumasta paikalle ja mielenosoittajien omat lääkintämiehet kuljettivat uhrit sairaalaan, jossa toinen heistä todettiin kuolleeksi.

Mielenosoittajat ovat pitäneet "poliisivapaata" aluetta hallussaan jo pian parin viikon ajan. Seattlen valtaus sai alkunsa Yhdysvalloissa puhjenneista laajoista mielenosoituksista, joilla on protestoitu poliisiväkivaltaa ja afrikkalaisamerikkalaisten syrjintää vastaan.

Poliisin mukaan ampujasta tai ampujista ei ole tietoa. Seattle Times -lehden mukaan ampumisen ei uskota olevan yhteydessä mielenosoitukseen.

Seattlen valtaus on sujunut pääosin rauhanomaisessa festivaalitunnelmassa. Presidentti Donald Trump on uhannut puuttua valtaukseen ja kutsunut aluetta "katastrofiksi" ja valtaajia äärivasemmistolaisiksi anarkisteiksi. Washingtonin osavaltion kuvernööri Jay Inslee kehotti presidenttiä pysymään erossa osavaltionsa asioista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut