Matkustuskuplan laajentamista pohditaan tänään hallituksen neuvotteluissa

Jo viime viikolla ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) arvioi, että rajoitusten helpotuksia jatketaan, jos vain tautitilanne pysyy maltillisena. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Hallitus harkitsee tänään matkailurajoitusten purkamista aiempaa reippaammin. Tällä hetkellä matkustamista suositellaan vain Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin.

Jo viime viikolla ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) arvioi, että rajoitusten helpotuksia jatketaan, jos vain tautitilanne pysyy maltillisena. Sellaisten maiden välillä ei hänen mukaansa ole syytä pitää rajoituksia, joissa tautitilanne on jo parempi tai kontrollissa. Ainakin Saksasta on kyselty Suomen aikeista laajentaa matkustussuositustaan nykyisestä.

Venäjän vastaisella rajalla rajoitukset jatkuvat aiemmalla päätöksellä 14. heinäkuuta saakka.

Hallituksen neuvotteluissa käsitellään tänään myös yli 70-vuotiaille annettuja ohjeita sekä etätyösuositusta. Ministerit harkitsevat myös, mihin toimiin ne ryhtyvät kansliapäällikkö Martti Hetemäen exit-työryhmän antamien suositusten pohjalta. Hetemäen ryhmä on pohtinut Suomen talouden tervehdyttämistä koronakriisistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut