Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsissa 39 uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja yli 1 900 uutta tartuntaa

Koronatilanne on ollut Saksassa varsin hyvin hallinnassa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ruotsissa on tiistaina raportoitu 39 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertovat maan kansanterveysviranomaiset. Yhteensä Ruotsissa on nyt koronavirukseen liittyviä kuolemia 5 161.

Uusia koronavirustartuntoja oli tiistaina 1 905. Yhteensä Ruotsissa on nyt 60 837 varmistettua koronavirustartuntaa.

Johnson: Pubit ja ravintolat avautumassa Britanniassa

Britanniassa pubit, ravintolat ja kampaamot saavat avata koronatauon jälkeen ovensa 4. heinäkuuta. Asiasta kertoi pääministeri Boris Johnson tänään. Lisäksi turvaväliohje lyhennetään reiluun metriin, mutta pääministeri kehotti pysymään kahden metrin etäisyydellä toisista ihmisistä siellä, missä se on mahdollista, kertoo BBC .

Myös elokuvateatterit ja museot saavat aukaista ovensa, mutta sen sijaan esimerkiksi kuntosalit ja sisähallit sekä uimahallit joutuvat pitämään edelleen ovensa kiinni.

Saksassa palautettiin alueellisia liikkumisrajoituksia teurastamon koronatartuntaryppään jälkeen

Saksassa on asetettu ensimmäinen alueellinen liikkumisrajoitus sen jälkeen, kun koronavirusrajoitteita alettiin purkaa toukokuussa. Uudet rajoitukset on määrätty Luoteis-Saksassa Güterslohin alueella Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, ja ne ovat voimassa ainakin kesäkuun loppuun.

Rajoitukset määrättiin sen jälkeen, kun yli 1 500 työntekijää sai koronavirustartunnan teurastamolla Rheda-Wiedenbrückin kaupungissa. Teurastamolla on yhteensä noin 3 000 työntekijää.

Saksan väkirikkaimman osavaltion Nordrhein-Westfalenin pääministerin Armin Laschetin mukaan rajoitukset koskevat arviolta 360 000 ihmistä. Laschetin mukaan nyt määrätyt rajoitukset tarkoittavat paluuta maaliskuun tilanteeseen, jolloin elokuvateatterit, museot, konserttisalit, baarit, kuntosalit, uimahallit ja saunat suljettiin.

Teurastamoiden työntekijöillä vaatimattomat olot

Saksan lisäksi myös Ranskassa on havaittu koronaviruksen leviämistä teurastamoiden työntekijöiden parissa. Tartuntojen yhteydessä on tuotu usein esiin työntekijöiden vaatimattomat työskentely- ja asuinolosuhteet. Useimmat teurastamoiden työntekijöistä ovat vierastyöläisiä, esimerkiksi Romaniasta ja Bulgariasta.

Lähes 84 miljoonan asukkaan Saksassa on vahvistettu yli 192 000 koronavirustartuntaa ja siihen liittyviä kuolemia on lähes 9 000. Miljoonaa asukasta kohti virukseen liittyviä kuolemia on 107. Suomessa vastaava luku on Worldometer -sivuston mukaan 59.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut