Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortumin uudeksi toimitusjohtajaksi Markus Rauramo, Lundmark siirtyy Nokiaan jo elokuussa

Energiayhtiö Fortumin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Markus Rauramo.

Rauramo, 52, toimii tällä hetkellä Fortumin talousjohtajana. Hän on ollut Fortumin palveluksessa kahdeksan vuotta.

Fortumin mukaan Rauramo on ollut keskeisessä roolissa viemässä eteenpäin Fortumin Uniper -investointia Lundmarkin rinnalla. Rauramo toimii myös Uniperin hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Lievonen sanoo Rauramon olevan kokenut johtaja, joka on osoittanut kykynsä hallita haastavia tilanteita ja menestynyt kansainvälisillä kentillä.

– Hänen tehtävänsä on nyt luoda Fortumille ja Uniperille yhteinen strategia ja vastata sen tehokkaasta toimeenpanosta, jotta voimme ottaa johtavan aseman Euroopan energiamurroksessa, Lievonen sanoo tiedotteessa.

Lievonen kuvailee Rauramon olevan helposti lähestyttävä mutta päättäväinen ja tuloksia edellyttävä johtaja, joka pystyy nostamaan Fortumin uudelle tasolle.

Ennen Fortumille tuloaan Rauramo työskenteli metsäyhtiö Stora Ensossa vuosina 1999–2012.

Fortumia noin viisi vuotta johtanut Pekka Lundmark siirtyy elokuun alussa Nokian toimitusjohtajaksi. Aiemmin aloitusajankohdaksi oli arvioitu syyskuun alkua, mutta koska Rauramo on nimetty Fortumin johtoon jo heinäkuun alusta alkaen, Lundmark voi siirtyä Nokiaan jo elokuun alussa yhden kuukauden siirtymäkauden jälkeen.

Rajeev Suri väistyy Nokian toimitusjohtajan paikalta heinäkuun lopussa ja jatkaa Nokian hallituksen neuvonantajana vuodenvaihteeseen asti. Suri ehti työskennellä toimitusjohtajana vuodesta 2014 ja Nokiassa kaikkiaan 25 vuotta.