Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen haluaa sittenkin palata

Rasistisen somekommentin takia perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen haluaa sittenkin palata ryhmään, kertoo Yle .

Turtiainen kirjoittaa Facebookissa puoluehallituksen kysyneen hänen paluuaikeistaan ja pyytäneen vastausta 1. heinäkuuta mennessä.

– Kysymykseen oli helppo vastata. Kyllä, tavoitteeni on palata Perussuomalaisten Eduskuntaryhmään, Turtiainen kirjoittaa.

Erottamisensa aikaan Turtiainen sanoi Ylelle , ettei varmasti aio hakea takaisin, mutta päätyy nyt toiselle kannalle.

– En jumalauta ikinä mene hattu kädessä pyytämään, että ottakaa minut takaisin. Jos sellaista pitää tehdä, se on puoluejohto, joka tulee lakki kädessä kysymään, että Ano, tuletko takaisin, Turtiainen sanoi kesäkuun alussa.

Poliisi on valtakunnansyyttäjän määräyksestä aloittanut esitutkinnan Turtiaisen tviitistä, jossa hän pilkkasi poliisin pahoinpitelyyn kuollutta amerikkalaista George Floydia.

Facebook-kirjoituksessaan Turtiainen syyttää mediakonserni Alma Mediaa tviittikohun nostattamisesta ja väittää sen toimineen kohun "aloitteellisena pääpiruna".

– Alman onnistuttua, koko mediakenttä yhdisti voimansa ja alkoi iskeä tavoitteenaan persujen hajoaminen, Turtiainen kirjoittaa.