Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Etelässä ja lännessä hikoiltiin tänään vielä yli 30 lämpöasteessa, mutta huomenna alkaa viiletä

Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan voi iltaa kohti mentäessä kehittyä runsaitakin sateita ja puuskaista tuulta. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Vielä tänään Etelä- ja Länsi-Suomessa ylittyi monin paikoin 30 asteen lämpötila, mutta uusia lämpöennätyksiä ei enää saatu, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Kankaanpään Niinisalon sääasemalla mitattiin lauantain 31,3 astetta, kun kaksi päivää aiemmin samalla asemalla mitattiin kesän ennätyslämpö 33,5 astetta.

Itä-Suomessa oli vielä lauantaina jonkin verran ukkoskuuroja. Kuurot osuivat kuitenkin hieman etelämmäksi kuin eiliset myräkät Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, eivätkä ne olleet yhtä voimakkaita.

Illalla ukkosrintama oli jo heikkenemään päin, ja sää muuttuu yöllä jälleen poutaiseksi.

Huomenna ukkoskuuroja voi olla odotettavissa myös Etelä-Suomeen, mutta ne ovat todennäköisesti paikallisempia, eivätkä aiheuta samanlaisia puuskia, kertoo päivystävä meteorologi Ari Mustala.

Kuuroihin voi varautua iltapäivällä ainakin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Muualla maassa on pääasiassa poutaista ja aurinkoista, idässä voi olla pilvisempää.

Sää on muutenkin viilenemään päin. Jo huomenna koillisesta virtaa kylmempää ilmaa, mutta Lounais-Suomessa voidaan vielä hikoilla lähemmäs 30 asteen helteissä. Pohjois-Karjalassa, Oulun seutuvilla ja Lapissa ollaan 20 asteen tienoilla ja Pohjois-Lapissa lähempänä 15 astetta.

Sen sijaan ainakin ensi viikko mennään ilman helteitä koko maassa.

– Sää on epävakainen tiistaista alkaen. Lounaasta päin tulee ukkosia, Mustala arvioi alkuviikkoa.

Lämmön ystävät voivat kuitenkin olla toiveikkaita, sillä Mustala vinkkaa, että pitkän aikavälin ennusteen mukaan jo seuraavalla viikolla on mahdollisuus uusiin helteisiin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut