Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Finnair kuljetti kesäkuussa 96 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuosi sitten

Finnairin matkustajamäärät olivat kesäkuussa 96 prosenttia pienemmät kuin viime vuonna vastaavana aikana. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Koronapandemia näkyi kesäkuussa yhä selvästi lentoyhtiö Finnairin liikenneluvuissa. Finnair kuljetti kesäkuussa 96 prosenttia vähemmän matkustajia kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Finnair kuljetti kesäkuussa yhteensä 55 200 matkustajaa.

Matkustajamäärä kuitenkin yli kaksinkertaistui toukokuusta.

Pandemiasta aiheutuneet huomattavat kapasiteettivähennykset heikensivät yhä kaikkia matkustajaliitännäisiä liikennelukuja merkittävästi, mikä näkyi erityisesti Aasian ja Pohjois-Amerikan osalta. Aasiaan ei lennetty yhtään reittiliikennettä kesäkuussa ja Pohjois-Amerikkaankin lennettiin vain yksi reittilento.

Reittiliikenteen rahtitonnikilometrit laskivat kesäkuussa 99,4 prosenttia edellisvuodesta.

Finavia kertoo, että Helsinki–Vantaan lentoaseman matkustajamäärät vähenivät kesäkuussa 96 prosentilla vuodentakaisesta. Toukokuussa laskua oli 98,1 prosenttia. Alkuvuonna kokonaisuudessaan matkustajamäärä on Helsinki–Vantaalla vähentynyt 62,4 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut