Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Navakka tuuli hellittää yötä kohti, veneilijöitä koskevat varoitukset poistuvat illan aikana

Ilmatieteen laitoksen mukaan navakka tuuli ja ukonilma voivat yhdistyä tänään ukkospuuskiksi. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Navakka tuuli heikkenee iltaa kohti, kertoo Ilmatieteen laitos. Ukkoskuuroja ei ole tänään enää laajemmin odotettavissa, mutta paikallisesti niitä voi illan aikana esiintyä vielä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

– Myös Kainuun seudulla ja Pohjois-Savossa on hyvin pieni mahdollisuus ukkoskuuroihin. Kuurot ovat kuitenkin paikallisia, ja iltaa kohti sää poutaantuu koko maassa, kertoo päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö.

Veneilijöitä koskevat varoitukset Suomenlahdella poistuvat Ilmatieteen laitoksen mukaan illan aikana.

Ukkoset paukkuvat huomennakin

Epävakainen sää ei hellitä vielä huomennakaan, vaan sää on vaihtelevan sateinen koko maassa. Ukkosia luvataan erityisesti Lounais-Suomeen, ja niitä voi esiintyä myös päälaen Lapissa Inarin ja Utsjoen alueella.

– Sateita lähestyy huomenna sekä idästä että lännestä. Idässä sadealue jää mahdollisesti Venäjän puolelle, mutta varsinkin lännessä ja pohjoisessa voidaan odottaa kuuromaisia sateita huomennakin, Pyykkö sanoo.

Myös maan eteläosissa kehittyy sadekuuroja aamupäivän aikana. Maan keskiosissa voidaan Pyykön mukaan nauttia huomenna ajoittaisesta auringonpaisteestakin.

– Yleisesti sää jatkuu huomenna kuitenkin pilvisenä ja epävakaisena, ja sadekuuroja esiintyy laajoilla alueilla, Pyykkö toteaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut