Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Asemiehet hyökkäsivät kirkkoon Etelä-Afrikassa – ainakin viisi kuoli

STT–AFP

Etelä-Afrikassa ainakin viisi ihmistä kuoli asemiesten hyökättyä kirkkoon Zuurbekomissa Johannesburgin lähistöllä lauantaina. Poliisin mukaan tapahtuman taustalla oli luultavasti kiista kirkon johtajuudesta.

Poliisi otti kiinni nelisenkymmentä ihmistä, joista kuusi vietiin hoitoon sairaalaan. Poliisin haltuun päätyi kymmeniä aseita.

– Neljä ihmistä löytyi autosta, ja heidät oli ammuttu ja poltettu kuoliaaksi. Viides kuolonuhri oli vartija, joka myös löytyi autosta ammuttuna, kerrottiin poliisin lausunnossa.

Etelä-Afrikan poliisi sanoo pelastaneensa miehiä, naisia ja lapsia "panttivankitilanteesta", kertoi BBC .

Harvinainen väkivaltainen tapahtuma sattui aikaisin lauantaina, kun aseistettu ryhmä syöksyi kirkkoon, joka kuului International Pentecostal Holiness Churchille. Poliisin mukaan ryhmän tarkoituksena oli ilmeisesti ottaa kirkon tilat haltuunsa.

Paikalliset tiedotusvälineet ovat kertoneet useista kirkon vallanperimykseen liittyvistä kahakoista sen jälkeen, kun kirkon johtaja ja sen perustaja multimiljonääri Glayton Modise kuoli 2016.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut