Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iranin korkein johtaja kehotti kansaa taistelemaan koronan leviämistä vastaan – tartuntoja tiedossa jo yli neljännesmiljoona

Irania johtava Ali Khamenei arvosteli puheessaan ihmisiä, jotka eivät käytä kasvomaskeja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei on luonnehtinut koronavirustartuntojen elpymistä maassa todella traagiseksi. Hän kehotti iranilaisia auttamaan viruksen pysäyttämisessä.

Virustartunnat ovat olleet maassa kasvussa toukokuun alkupuolelta lähtien.

– Jokainen tehköön parhaansa, jotta virustartuntaketjut saadaan nopeasti katkaistua ja maa pelastettua, Khamenei sanoi videokokouksessa kansanedustajien kanssa. Asiasta kertoi Khamenein virasto.

Khamenein puhe oli ensimmäinen uudelle parlamentille, joka aloitti työssään toukokuun lopulla. Parlamentissa valtaa pitävät vanhoilliset ja äärivanhoilliset.

Puheessa Khamenein kerrotaan ylistäneen sairaanhoidon parissa työskenteleviä näiden uhrauksista. Samalla hän arvosteli ankarasti "joitakin ihmisiä, jotka eivät noudata niinkään yksinkertaista keinoa kuin maskin käyttöä."

Iran kertoi ensimmäisistä koronavirustartunnoista helmikuussa. Sen jälkeen koronaan liittyviä kuolemia on ollut yli 12 800, kertoo Johns Hopkins -yliopiston seuranta. Virustartuntoja on tähän mennessä raportoitu yli neljännesmiljoona.

Miljoonaa asukasta kohti tartuntoja on Iranissa ollut noin 3 000 ja kuolemia 153.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut