Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulun vuoden 2004 kolmoissurmasta tuomittu mies pääsee ehdonalaiseen

Oulun vuoden 2004 kolmoissurmasta elinkautiseen tuomittu mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen tammikuussa 2022. Helsingin hovioikeus hyväksyi tänään Petri Antero Moilasen ehdonalaista vapauttamista koskevan hakemuksen.

Moilanen oli tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesta murhasta sekä taposta, jotka tehtiin Oulun keskustan tuntumassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa kesäkuussa 2004.

Rovaniemen hovioikeuden vuonna 2006 antaman tuomion mukaan Moilanen ja Markus Tapani Väisänen murhasivat kaksi oululaismiestä lyömällä heitä teräaseella useita kymmeniä kertoja. Moilanen tappoi lisäksi seurueeseen kuuluneen oululaisnaisen.

Hyvin sujunut aika avolaitoksessa puolsi vapauttamista

Helsingin hovioikeudella oli ehdonalaispäätöstä tehdessään käytettävissä muun muassa Rikosseuraamuslaitoksen lausunto. Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista.

Hovioikeus katsoi, että Moilasen vapauttamista puolsi hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen ja jo pitkään hyvin sujunut aika avolaitoksessa. Moilanen oli osoittanut motivaatiota suorittamillaan korkeakouluopinnoilla ja työskentelyllään. Hän oli myös ilmoittanut olevansa valmis sitoutumaan avohoitokontaktiin vapauduttuaan, kerrotaan päätöksen julkisessa selosteessa.

Oikeuden mukaan vapauttamista vastaan puhui erityisesti elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtanut hyvin vakavana pidettävä tekokokonaisuus. Sille ei kuitenkaan ajan kulumisen ja hakijan ryhdistäytymisen vuoksi voitu antaa yksinomaan ratkaisevaa painoarvoa vapauttamisharkinnassa, oikeus katsoi.

Hovioikeuden mukaan Moilanen voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen 31. tammikuuta 2022, jolloin hänelle on kertynyt vankilassaoloaikaa noin 17 vuotta ja 7 kuukautta.