Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hyvästi aurinko ja helteet – sateita luvassa koko maahan loppuviikoksi, lämpötila putoaa alle 20 asteen

Sateisin päivä on ennusteiden mukaan keskiviikkona. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Aurinkoiselle ja lämpimälle kesäsäälle saa heittää hyvästit toistaiseksi, sillä koko loppuviikko näyttää Ilmatieteen laitoksen mukaan epävakaiselta.

– Sateita ja kuuroja on luvassa joka päivä koko maahan. Lämpötilat pysyvät enimmäkseen alle 20 asteessa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Marianne Santala kertoo STT:lle.

Sateisin päivä on ennusteiden mukaan keskiviikkona, jolloin Santalan mukaan sademäärät voivat yltää paikoin 50 millimetriin vuorokauden aikana.

Sateiden lisäksi tälle viikolle on luvassa ukkosia.

– Erityisesti huomenna on ukkosherkkä päivä, mutta ukkosia voi olla mahdollisesti joka päivä.

Ilmatieteen laitos on antanut tiistaille ukkosvaroituksen suureen osaan maata.

Helteet mahdollisia aikaisintaan ensi viikolla

Sateet alkavat väistyä seuraavaa viikkoa kohden. Santalan mukaan sunnuntaina sateita on luvassa enää lähinnä maan pohjoisosissa. Viikon vaihtuessa sää alkaa näyttää jälleen poutaisemmalta.

– Ensi viikkoa kohden on mahdollista, että olisi poutaisempaa. Silloin voi tulla myös lämpimämpää, ja alkuviikosta voidaan lähestyä hellelukemia.

Vielä maanantaina Suomessa päästiin nauttimaan hellelukemista etenkin maan etelä- ja itäosissa. Esimerkiksi Turussa on tänään mitattu 27,4 astetta ja Savonlinnassa 27,1 astetta. Santalan mukaan vastaaviin lukemiin on mahdollista päästä aikaisintaan ensi viikon alusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut