Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

WSJ: Kiina harkitsee vastatoimia Nokialle ja Ericssonille, jos EU-maat aikovat sulkea Huawein 5g-markkinoilta

Lehden mukaan Kiinan kauppaministeriössä pohditaan vientivalvontaa Nokian ja Ericssonin Kiinassa valmistamille tuotteille. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kiina harkitsee vastatoimia Nokiaa ja Ericssonia vastaan, jos EU:n jäsenmaat sulkevat kiinalaisyhtiö Huawein 5g-markkinoilta, kirjoittaa Wall Street Journal .

Lehden mukaan Kiinan kauppaministeriössä pohditaan vientivalvontaa Nokian ja Ericssonin Kiinassa valmistamille tuotteille, jolloin niiden lähettäminen Kiinasta muihin maihin estyisi.

EU:n jättänyt Britannia määräsi viime viikolla, että vuodenvaihteen jälkeen Britannian matkapuhelinoperaattorit eivät saa ostaa Huaweilta uusia 5g-laitteita. Lisäksi operaattoreiden on poistettava kaikki Huawein 5g-laitteet verkoistaan vuoteen 2027 mennessä.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto oli vaatinut Britanniaa heittämään Huawein ulos Britannian markkinoilta turvallisuussyiden takia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut