Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvallat syyttää kahta kiinalaista koronarokotetutkimuksen hakkeroimisesta

Kaksi Kiinan kansalaista on asetettu syytteeseen muun muassa koronarokotteita kehittävien yhtiöiden tietoverkkojen hakkeroimisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvallat syyttää kahden kiinalaisen hakkerin yrittäneen varastaa tutkimustietoa koronarokotteista.

Kaksi Kiinan kansalaista on asetettu syytteeseen koronarokotteita koskevan tutkimustiedon varkausyrityksestä ja satojen yhtiöiden tietoverkkoihin murtautumisesta, kertoi Yhdysvaltojen oikeusministeriö tiistaina.

Koronarokotteiden tutkimustieto ei kuitenkaan ole oikeusministeriön mukaan ilmeisesti vaarantunut.

Hakkereiden kohteeksi on joutunut ministeriön mukaan yhtiöitä muun muassa Yhdysvalloista, Australiasta, Saksasta ja Ruotsista. Yhtiöiden toimialoja ovat olleet muun muassa puolustus, aurinkoenergia, peliteollisuus ja lääkkeet. Kiinalaishakkereiden kohteena oli myös ihmisoikeusaktivisteja Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Hongkongissa, sanoi apulaisoikeusministeri John Demers.

Syytetyt toimivat Demersin mukaan ajoittain omaksi hyödykseen, ajoittain Kiinan turvallisuusministeriön asialla. Heidän uskotaan olevan tällä hetkellä Kiinassa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut