Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Turun seudulla kaahannut pakettiautoilija vangittiin, poliisin mukaan 19 ihmistä joutui vakavaan vaaraan

Poliisin mukaan liki 20 ihmistä joutui vakavaan vaaraan pakettiautoilijan kaahattua Naantalissa 10. heinäkuuta. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi tiistaina pakettiauton kuljettajan, joka poliisin mukaan kaahasi ainakin Naantalissa vajaat kaksi viikkoa sitten. Poliisin tiedossa on kaikkiaan 19 vakavaan vaaraan joutunutta ihmistä, joista neljä on lapsia.

– Osallisia autoja on kaikkiaan 11, joista useimmat ovat vaurioituneet, Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Satakunnassa asuva noin 40-vuotias mies aiheutti poliisin mukaan useita kolareita ja vakavia vaaratilanteita 10. heinäkuuta. Mies ajoi ylinopeutta muun muassa Rymättyläntiellä, ohitti muita autoilijoita vastaantulijoista piittaamatta ja aiheutti useita kolareita, poliisi kertoo. Lopulta hän törmäsi Naantalissa vastaan tulleisiin kolmeen henkilöautoon, joissa oli yhteensä kahdeksan ihmistä. Heistä yksi loukkaantui vakavasti.

Vakava vaaratilanne syntyi muun muassa Särkänsalmen sillalla ja Kuparivuoren tunnelissa Naantalissa.

Poliisi yritti pysäyttää pakettiauton piikkimaton avulla, mutta kuljettaja kiersi maton pientareen kautta ja jatkoi vielä matkaansa.

Mies vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä ja kahdeksasta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa. Poliisi kertoo selvittävänsä muun muassa miehen motiivia toimintaansa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut