Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi löysi Ivalossa kotietsinnässä sodanaikaisia aseita ja ammuksia – "Osa materiaalista räjähdysvaarallista"

Poliisi takavarikoi kotietsinnässä eri valtioille kuuluneita sodanaikaisia aseita, ammuksia, räjähteitä sekä näihin liittyviä osia ja tarvikkeita. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Poliisi löysi tiistaisessa kotietsinnässä Ivalon taajaman läheisyydessä Inarissa aseita ja räjähteitä.

Kotietsinnässä takavarikoitiin eri valtioille kuuluneita sodanaikaisia aseita, ammuksia, räjähteitä sekä näihin liittyviä osia ja tarvikkeita. Operaatio kesti koko päivän.

– Takavarikoidun materiaalin määrää voidaan pitää merkittävänä. Lapin poliisilaitoksen alueella ei ole vastaavaa tapausta ollut muutamaan vuoteen, poliisi kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Osa takavarikoidusta materiaalista oli poliisin mukaan räjähdysvaarallista, ja Puolustusvoimat teki sen vaarattomaksi. Joukossa oli muun muassa saksalaisten kranaatinheittimien ammuksia.

Sivullisille ei poliisin mukaan koitunut operaatiosta vaaraa.

Tutkinta jatkuu epäiltynä räjähderikoksena ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Epäilty on keski-ikäinen paikallinen mies.

Lapin maaperässä ja vesistöissä on yhä paljon sodanaikaisia ammuksia ja räjähteitä. Ne voivat olla hengenvaarallisia, poliisi muistuttaa. Ammuksiin ja räjähteisiin ei tule koskea, eikä niitä saa yrittää liikuttaa. Ammus- ja räjähdelöydöistä tulee ilmoittaa poliisille tai Puolustusvoimille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut