Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Qatar Airways hakee miljardikorvauksia ilmatilan sulkemisista

Lentoyhtiö Qatar Airways aikoo hakea ainakin 5 miljardin dollarin korvauksia muun muassa Saudi-Arabialta, Egyptiltä, Bahrainilta ja Yhdistyneiltä Arabiemiraateilta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Lentoyhtiö Qatar Airways kertoo hakevansa ainakin 5 miljardin dollarin (4,3 miljardia euroa) korvauksia Saudi-Arabialta, Yhdistyneiltä Arabiemiraateilta, Bahrainilta ja Egyptiltä, jotka ovat sulkeneet ilmatilansa yhtiön matkustajakoneilta.

Ilmatilan sulkeminen Qatar Airwaysiltä kuuluu Qataria kohtaan vuodesta 2017 lähtien asetettuihin pakotteisiin, joiden tarkoitus on painostaa maata luopumaan väitetystä tuesta radikaaleille islamistisille liikkeille ja Iranille.

Kansainvälinen oikeusistuin päätti viime viikolla, että Qatar Airwaysilla on oikeus hakea korvauksia lentotilan sulkemisesta.

Qatar Airwaysin mukaan pakotteet ovat estäneet lennot läheisiin arabimaihin sekä vahingoittaneet yhtiön maailmanlaajuista verkostoa. Pakotteet ovat myös johtaneet siihen, että yhtiön arvo sijoituskohteena on romahtanut.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut