Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Synagogaa vastaan tehdystä hyökkäyksestä syytteessä oleva ei osoittanut katumusta

STT–AFP

Saksassa Hallen synagogaan kohdistuneesta hyökkäyksestä epäilty 28-vuotias uusnatsi ei osoittanut katumusta oikeudenistunnossa keskiviikkona. Hänen mukaansa hyökkäys ei ollut erehdys.

Miestä syytetään kahden sivullisen, 40-vuotiaan naisen ja 20-vuotiaan miehen, ampumisesta lokakuussa. Surmat tapahtuivat sen jälkeen, kun mies ei ollut päässyt sisälle synagogaan Hallessa.

Synagogassa oli viitisenkymmentä ihmistä viettämässä juutalaisten Jom Kippur -juhlapäivää. Synagogan omat turvatoimet estivät miestä pääsemästä sisään.

Miestä syytetään myös useista murhan yrityksistä.

Oikeussalissa näytettiin epäillyn itsensä kuvaama ja suoraan nettiin päätynyt video hyökkäyksestä, jolloin osa salissa olleista poistui ja jotkut peittivät korvansa ja käänsivät katseensa alas. Mies itse sen sijaan hymyili, kun video alkoi pyöriä.

Videolla nähdään epäillyn paljaaksi ajeltu pää. Hän oli pukeutunut armeijan tyyliseen asuun. Miehellä oli useita omatekoisia aseita ja kranaatteja.

Oikeudenkäynnissä mies piti tekojaan "epäonnistuneina" ja "epätoivoisina".

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut