Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja Pohjois-Savossa kadonneen helsinkiläisnaisen henkirikostutkinnassa

Poliisi kaipaa yhä havaintoja Pohjois-Savossa viime vuoden syyskesällä kadonneen helsinkiläisnaisen henkirikostutkinnassa.

Itä-Suomen poliisi toivoo havaintoja Saara Arvasta ja tämän seurassa olleesta henkilöstä etenkin 30. elokuuta–1. syyskuuta 2019 väliseltä ajalta. He ovat liikkuneet mustalla Audi-henkilöautolla.

Viimeisin havainto 35-vuotiaasta Arvasta on Vesannolta Pohjois-Savosta 31. elokuuta.

Poliisi kertoo edistyneensä esitutkinnassa ja kiittää tähän mennessä saamistaan vihjeistä.

Rikoskomisario Juha Korhonen ei tässä vaiheessa avaa tarkemmin, millä tavoin tutkinta on edennyt. Hän ei myöskään vahvistanut, onko poliisilla pääepäiltyä tai onko joku kiinni otettuna. Korhonen kuitenkin sanoi STT:lle, että naista on kesän aikana etsitty laajasti. Rikoskomisario ei tarkentanut, onko naisen ruumista löydetty tai minne etsinnät ovat keskittyneet.

– Esitutkintaa jatketaan, Korhonen toteaa.

Poliisi kuvaili tiedotteessaan kaipaavansa havaintoja ja tietoja Arvan liikkeistä, omaisuudesta ja muusta asiaan liittyvästä viime syksyltä tutkinnassa esille tulleiden seikkojen varmistamiseksi ja selvittämiseksi.

Saara Arvan tiedetään liikkuneen viime vuoden kesällä ja alkusyksystä alueella Vesanto–Tervo–Konnevesi. Hän on leiriytynyt useissa eri paikoissa, muun muassa metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä. Hän on 165-senttinen ja hoikka.

Taposta epäilty vapautui tutkintavankeudesta keväällä

Naisen taposta on ollut epäiltynä mies, joka vapautettiin toukokuussa tutkintavankeudesta. Poliisi kertoi tuolloin, että edellytyksiä vangitsemiselle ei enää ollut ja että tapauksen tutkintaa tappona jatketaan. Torstaina poliisi ei kommentoinut, onko sama mies jutussa edelleen epäiltynä.

Saara Arvan seurustelukumppani, eteläsuomalainen keski-ikäinen mies, otettiin kiinni joulukuussa. Kaksikko oli ajellut pitkin Suomea, ja mies oli palannut yksin pääkaupunkiin.

Miehen mukaan nainen oli suutahtanut jostain ja lähtenyt kävelemään hiekkatietä Pohjois-Savossa. Mies sanoi kuulusteluissa uskovansa, että nainen on yhä elossa. Poliisin kuulemat todistajat olivat havainneet naisella ennen katoamista muun muassa kasvoissa vammoja, jotka olivat mahdollisesti syntyneet pahoinpitelystä.