Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi palauttaa matkustusrajoitukset liikenteeseen Itävaltaan, Sloveniaan ja Sveitsiin – liikenne Thaimaahan ja Japaniin sallitaan rajoituksetta

Valtioneuvosto päätti torstaina palauttaa sisärajavalvonnan Suomen ja Itävallan, Slovenian sekä Sveitsin väliseen liikenteeseen. Anni Reenpää / LEHTIKUVA

STT

Valtioneuvosto päätti tänään palauttaa sisärajavalvonnan Suomen ja Itävallan, Slovenian sekä Sveitsin väliseen liikenteeseen. Näissä maissa tautitapausten määrät ovat edellisen arvioinnin jälkeen kääntyneet kasvuun.

Rajoitukset astuvat voimaan maanantaina 27. heinäkuuta.

Sisärajavalvontaa jatketaan Suomen ja Espanjan, Luxemburgin, Portugalin, Puolan, Ranskan, Ruotsin sekä Tshekin välisessä liikenteessä. Rajoitukset eivät koske huvialusliikennettä.

Rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa on ollut korkeintaan kahdeksan uutta koronavirustapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana.

Siltä osin kuin sisärajavalvonta jatkuu, sisärajoilla on mahdollista paluuliikenne Suomeen, työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne.

Sisärajavalvontaa ei ole Suomen ja Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian, Liettuan, Alankomaiden, Belgian, Italian, Kreikan, Liechtensteinin, Maltan, Saksan, Slovakian ja Unkarin välisessä liikenteessä.

Hallitus on aiemmin todennut, että purettuja rajoituksia voidaan tarvittaessa palauttaa, jos epidemiatilanne pahenee merkittävästi jossakin maassa.

Myös EU:n ulkopuolisiin maihin muutoksia

Heinäkuun 13. päivästä alkaen sallittiin työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne Suomen sekä Etelä-Korean, Georgian, Japanin, Kiinan, Ruandan, Thaimaan, Tunisian, Uruguayn ja Uuden-Seelannin välillä. Maanantaista 27. heinäkuuta alkaen Suomen ja näiden maiden välinen liikenne sallitaan ilman rajoituksia.

Myös Algerian ja Australian asukkaiden osalta ulkorajaliikenteen rajoituksia lievennettiin aikaisemmin, mutta viimeisimmän arvion perusteella maat eivät enää täytä hallituksen asettamaa kriteeriä. Algerian ja Australian osalta ulkorajaliikenteen rajoituksia tiukennetaan siksi uudelleen.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset on aiemmin poistettu Suomen ja Andorran, Kyproksen, Irlannin, San Marinon ja Vatikaanin välisestä liikenteestä. Suomen ja näiden Schengen-alueen ulkopuolisten maiden välinen liikenne on rajoituksitta sallittua.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut