Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoo ensi viikolla rattijuopumuksia etenkin kesämökkipaikkakunnilla

Rattijuopumuksia valvotaan ensi viikolla tehostetusti koko maassa. Valvontaa tehdään varsinkin kesämökkipaikkakunnilla, kertoo Poliisihallitus.

Rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien määrät perinteisesti kasvavat kesäaikaan.

– Viime vuonna alkoholionnettomuudet keskittyivät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit olivat onnettomuusherkkiä ajankohtia, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo tiedotteessa.

Yli kolmannes kuolemaan johtaneista turmista sattui kesällä

Viime vuonna kuolemaan johtaneista turmista yli kolmannes tapahtui kesä-elokuussa. Tyypillinen kesäkuukausien onnettomuus, jossa tulee henkilövahinkoja, on suistuminen tieltä kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

Vastaava valvonta tehtiin myös viime vuonna, jolloin kiinni jäi 115 rattijuoppoa. Puhalluskokeita tehtiin 44 359. Tämä tarkoittaa, että keskimäärin joka 386:s puhallutettu paljastui rattijuopoksi, poliisi kertoo.

Rattijuopumusrikokset ovat lisääntyneet viime vuoden alkupuoliskosta 11 prosentilla. Tammi–kesäkuussa näitä tuli poliisin tietoon 10 265, jossa lisäystä vuodentakaiseen on 1 123 tapausta. Nousua on ollut etenkin muun huumaavan aineen kuin alkoholin osalta.