Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana. Arkistokuva. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Vain OP:n , Danske Bankin ja Handelsbankenin henkilöasiakkaat voivat edelleen saada esimerkiksi asuntolainoihinsa maksuttomia lyhennysvapaita koronaviruksesta johtuvista syistä, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä.

Kyselyn mukaan Nordea, Aktia, S-Pankki ja Säästöpankkiryhmä ovat jo lopettaneet lyhennysvapaiden myöntämisen henkilöasiakkailleen.

Määrällisesti maksuttomia lyhennysvapaita myönsi eniten kevään aikana OP.

– Henkilöasiakkaiden osalta noin 120 000 kotitaloutta on hakenut OP:lta maksutonta lyhennysvapaata, kertoo johtaja Kaisu Christie OP:sta Uutissuomalaiselle.

Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270 000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana.

Pankit tarjosivat alun pitäenkin eripituisia lyhennysvapaita. Esimerkiksi OP tarjosi jopa 12 kuukauden lyhennysvapaita, kun muun muassa Nordealla määräaika oli 6 kuukautta. Lyhennysvapaan aikana lainaa ei lyhennetä eli makseta takaisin. Pankille maksetaan vain lainan korot ja kulut.

-----

Korjattu jutun otsikkoa ja leipätekstiä kello 12.14: Kyse on maksuttomista lyhennysvapaista henkilöasiakkaille esimerkiksi asuntolainoihin, ei kaikista lyhennysvapaista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut