Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsin talous supistui keväällä 8,2 prosenttia viimevuotisesta

Ruotsin tilastokeskuksen mukaan taloudessa koettu pudotus on jyrkin yksittäisellä vuosineljänneksellä mittaushistorian aikana. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ruotsin bruttokansantuote oli huhti-kesäkuussa 8,2 prosenttia alemmalla tasolla kuin vuotta aiemmin, kertoo Ruotsin tilastokeskus.

Ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna Ruotsin bruttokansantuote supistui 8,6 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan kyseessä on jyrkin yksittäisellä vuosineljänneksellä koettu pudotus vuonna 1980 alkaneen vertailukelpoisen mittaushistorian aikana.

– Kyseessä on, kuten odotettiin, dramaattinen pudotus. Mutta moniin muihin maihin verrattuna Ruotsi pärjäsi huomattavasti paremmin, jos sitä vaikka vertaa Etelä-Euroopan maihin, Nordean pääanalyytikko Torbjörn Isaksson sanoo.

Euroalueen bruttokansantuote putosi samalla vertailujaksolla 12,1 prosenttia. Sitä painoivat alaspäin muun muassa Espanjan, Italian ja Ranskan synkät lukemat, kun koronapandemia leikkasi rajusti turismista saatavia tuloja.

Ruotsi on herättänyt laajaa huomiota monia muita maita väljemmällä suhtautumisella koronapandemiaan, mikä on mahdollistanut yritysten toiminnan jatkumisen paremmin kuin monissa muissa Euroopan maissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut