Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Janne Känkänen jatkaa Huoltovarmuuskeskuksen johdossa – nousi maskisotkun vuoksi eronneen edeltäjän tilalle huhtikuussa

Känkänen on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Valtioneuvosto on nimittänyt Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) toimitusjohtajaksi keskuksen väliaikaisena toimitusjohtajana toimineen Janne Känkäsen. Känkäsen työsuhde alkaa syyskuun alusta.

Ennen HVK:hon siirtymistä Känkänen toimi useissa tehtävissä työ- ja elinkeinoministeriössä yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on myös pitkäaikaista kokemusta Euroopan komission hallintovirkamiehenä.

Känkänen kertoo haluavansa kehittää keskuksen toimintaa niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla Suomen varautumista erilaisiin häiriö- ja kriisitilanteisiin

– Olemme tänä keväänä nähneet, kuinka keskeinen tehtävä Huoltovarmuuskeskuksella on. Huoltovarmuuden vahvuus on julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimivassa yhteistyössä, hän sanoo tiedotteessa.

Känkänen nousi keskuksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi sen jälkeen, kun Tomi Lounema erosi paikalta huhtikuussa 2020 huolimattomasti hoidettujen suojavarustehankintojen seurauksena. Toimitusjohtajan paikkaa haki 55 ihmistä.

HVK toimii työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) alaisuudessa. TEM:in osastopäällikkö Antti Neimala perustelee Känkäsen valintaa tämän pitkällä johtamiskokemuksella ja vaativista erityisprojekteista saadulla kokemuksella. Neimala nostaa TEM:in tiedotteessa esille myös Känkäsen osaamisen julkishallinnon ja elinkeinoelämän yhteistyöstä.

Känkänen on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut