Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ilmarisen kokonaistulos valahti yli miljardin tappiolle – sijoitukset pettivät

Ilmarisen tappiosta suurin osa tuli sijoitussalkun tuottojen laskusta. Mesut Turan / LEHTIKUVA

STT

Eläkeyhtiö Ilmarisen tammi-kesäkuun kokonaistulos valahti 1,1 miljardia euroa tappiolle, kun vuosi sitten voittoa kertyi 931 miljoonaa euroa.

Miljardin verran tuli takkiin sijoitussalkun tuotoista, jotka laskivat 2,0 prosenttia tappiolle eli 1,0 miljardia euroa miinukselle. Vuosi sitten sijoitukset tuottivat 6,0 prosenttia eli 2,7 miljardia euroa.

Toimitusjohtaja Jouko Pölönen näkee kuitenkin tuloksessa valoa. Toisella vuosineljänneksellä Ilmarisen sijoitussalkku tuotti hänen mukaansa 5,9 prosenttia ja vakavaraisuus vahvistui 124 prosenttiin osakemarkkinoiden toipuessa nopeasti koronapandemian aiheuttamasta alkuvuoden rajusta kurssilaskusta.

– Osakesijoitusten alkuvuoden tuotto oli –4,2 prosenttia ja korkosijoitusten –2,9 prosenttia. Parhaiten tuottivat muut sijoitukset +10,6 prosenttia ja kiinteistösijoitukset +1,8 prosenttia, Pölönen kertoo.

Maailmantalous on painunut ennätyksellisen syvään lamaan ja näkymät ovat Pölösen mukaan yhä poikkeuksellisen epävarmat.

Hän luottaa kuitenkin siihen, että keskuspankkien ja valtioiden massiiviset tukitoimet takaavat rahoitusmarkkinoiden toimivuuden ja yritysten maksuvalmiuden.

Vakuutusmaksutulo heikkeni, eläkemenot paisuivat

Ilmarisen tulopuolta heikensi myös vakuutusmaksutulon alentuminen tammi-kesäkuussa työllisyyden laskun ja työnantajan työeläkemaksuihin tehdyn tilapäisen 2,6 prosentin alennuksen myötä. Vakuutusmaksutulo oli 2,7 miljardia euroa, mikä oli 160 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuosi sitten.

Menopuolta paisuttivat edelleen eläkemenot. Eläkkeitä maksettiin 3,1 miljardia euroa noin 460 000 eläkeläiselle.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut