Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämön esirippu nousee elokuun loppupuolella

28. elokuuta saa ensi-iltansa Esa-Pekka Salosen (kuvassa) ja Hannu Linnun ajankohtainen Covid fan tutte. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämön ohjelmisto käynnistyy 22. elokuuta Alexander Ekmanin tanssiteoksella COW. Teos tuo katsojien eteen absurdia huumoria ja nopeaa tempoa.

28. elokuuta ensi-iltansa saa puolestaan Esa-Pekka Salosen ja Hannu Linnun ajankohtainen Covid fan tutte. Oopperaesitys pohjautuu Wolfgang Amadeus Mozartin Cosi fan tutte -teokseen, joka on saanut ajankohtaisen päivityksen ja se yhdistelee satiiria sekä todellista elämää.

Alminsalissa 20. elokuuta ensi-iltansa saava vuorovaikutteinen Laila tuo tekoälyn avulla interaktiivisen ulottuvuuden oopperan maailmaan. Teoksesta vastaavat Esa-Pekka Salonen, Paula Vesala, Tuomas Norvio ja Ekho Collective. Teos on osa poikkitieteellistä Opera Beyond -kokonaisuutta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut