Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lehdet: Uudenkaupungin autotehdas keskeyttää lomautukset ja kutsuu yli 500 takaisin töihin

Valmet Automotiven mukaan kaikille lomautetuille työtä ei yhtiön mukaan ole tarjolla. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas keskeyttää kesäkuun lopussa alkaneet yli tuhannen työntekijän lomautukset ja siirtyy takaisin kolmivuorotyöhön, kertoi Turun Sanomat lauantaina. Asiasta ovat sen jälkeen uutisoineet esimerkiksi Laitilan Sanomat ja Kauppalehti .

Päätöksen vuoksi runsaat 500 lomautettua kutsutaan takaisin töihin ensi viikon alusta alkaen. Kaikille lomautetuille työtä ei yhtiön mukaan ole tarjolla.

– Valitettavasti emme pysty vielä tarjoamaan töitä kaikille kesäkuussa lomautetuille, koska työtä on tarjolla Daimlerin tekemän tilausmäärän mukaan, Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki kertoo Kauppalehdelle.

Kesäkuun lopulla yhtiö ilmoitti yt-neuvottelujen päätteeksi, että Uudenkaupungin autotehtaalta lomautetaan yli tuhat ihmistä. Lomautustarvetta yhtiö perusteli koronapandemian kielteisellä vaikutuksella automarkkinoihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut