Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Linen tulos upposi koronan myötä – matkustajatoiminnan tuotot vähenivät lähes 90 prosentilla

Viking Linen liikevaihto romahti toisella neljänneksellä 22,6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 131,1 miljoonasta eurosta. Liiketulos painui 5,9 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuotta aiemmin tulos oli 5,4 miljoonaa euroa.

Matkustajatoiminnan tuotot vähenivät toisella neljänneksellä 89,2 prosentilla ja olivat 12,8 miljoonaa euroa.

Vuoden toista neljännestä leimasivat matkustusrajoitukset, jotka otettiin käyttöön maaliskuun aikana ja jotka poistettiin asteittain toukokuun puolivälistä alkaen, toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo tiedotteessa.

– Kvartaalin lopussa korkeasesongin keskellä rajoituksista oli jäljellä Suomen ja Ruotsin välisten matkojen rajoitukset. Kun rajoituksia asteittain poistettiin ja kun ne kesäkuun lopussa koskivat vain Ruotsin liikennettä, konsernin kaikki alukset aloittivat taas liikenteen – kuitenkin niin, että alukset, jotka normaalisti liikennöivät Helsingin ja Tukholman välillä, aloittivat liikenteen osittain uusilla reiteillä, Hanses sanoo.

Rahtiliikenteeseen tukea Huoltovarmuuskeskukselta

Rahtitoiminnan tuotot olivat 9,4 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin ne olivat 11,7 miljoonaa euroa. Yhtiö sai Suomessa tukea Huoltovarmuuskeskukselta maalis–kesäkuussa, jotta rahtiliikennettä voitiin ylläpitää Suomen ja Ruotsin, Ahvenanmaan ja Ruotsin sekä Suomen ja Viron välillä.

– Korvaukset kattoivat liikenteen muuttuvat kulut ja osan kiinteistä kuluista ottaen huomioon rahtiliikenteen tuotot ja matkustajaliikenteen katteen. Korvaus oli siksi tehokas ja itsesäätöinen, Hanses toteaa.

Palkat ja työsuhde-etuuksista aiheutuneet kulut vähenivät toisen kvartaalin aikana, ja suuri osa henkilökunnasta Suomessa on yhtiön mukaan lomautettu.

Yhtiö odottaa, että koko vuoden tulos tulee olemaan tappiollinen.