Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Etelä-Euroopan koronatartunnat nousussa, Saksassa eniten uusia koronatartuntoja sitten huhtikuun

Merkelin mukaan koronarajoitusten lieventäminen Saksassa ei voi tulla kyseeseen lähiaikoina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronavirustartuntojen määrä Etelä-Euroopassa kasvaa nopeasti. Saksassa on rekisteröity vuorokauden aikana eniten uusia koronavirustartuntoja sitten huhtikuun, kertovat viranomaiset. Maassa kirjattiin yli 1 700 uutta tartuntaa.

Vaikka koronaviruksen toinen aalto vaikuttaa rantautuneen Saksaan, tartuntaluvut ovat vielä kaukana pahimmista päivistä. Huhtikuun alussa tartuntoja rekisteröitiin pahimmillaan yli 6 000 yhden päivän aikana.

Tartuntojen määrän nopeasta noususta on syytetty niin perhejuhlia, ravintolassa ramppaamista kuin ulkomaan lomilta palanneita saksalaisiakin. Osa asiantuntijoista on myös muistuttanut, että tartuntojen määrän nousu saattaa osin selittyä myös lisääntyneellä testaamisella.

Saksassa määrättiin aikaisemmin tässä kuussa koronatestit pakollisiksi kaikille matkailijoille, jotka palaavat Saksaan koronan kannalta riskimaiksi luokitelluilta alueilta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaati aikaisemmin kuluneella viikolla ryhtiä saksalaisten koronakuriin ja sanoi, ettei rajoitusten lieventäminen voi tulla kyseeseen lähiaikoina.

Ranskan maskipakko laajenee

Myös Espanjassa ja Italiassa tartuntamäärien kehitys on ollut samanlaista kuin Saksassa. Espanjassa rekisteröitiin yli 3 700 uutta tartuntaa vuorokaudessa, mikä on suurin määrä sitten heinäkuun lopun, jolloin tiukkoja koronarajoituksia alettiin purkaa, kertoo BBC.

Italiassa puolestaan tilastoitiin lähes 650 uutta tartuntaa, mikä on eniten sitten toukokuun lopun.

Ranskassa tartuntojen kasvua yritetään rajoittaa muun muassa kasvomaskeilla. Noin kolmannes maan kaupungeista on jo määrännyt kasvomaskit pakolliseksi ulkoalueilla, joilla turvaetäisyyksiä ei voida pitää. Joissain kaupungeissa, kuten Nizzassa, maskia on pidettävä aina ulkona oltaessa.

Fauci: Rokotteesta ei tule pakollinen USA:ssa

Yhdysvaltain terveysviraston pääjohtajan Anthony Faucin mukaan mahdollisen tulevan koronarokotteen ottamisesta ei tule amerikkalaisille pakollista.

– Emme halua pakottaa ketään ottamaan rokotetta. Emme ole koskaan tehneet sellaista, Fauci sanoi.

Fauci kommentoi asiaa sen jälkeen kun Australian päänministeri Scott Morrison oli sanonut, että jokaisen Australian kansalaisen, jolla ei ole sairaudesta johtuvaa syytä kieltäytyä, on otettava rokote.

Paavi Franciscus puolestaan sanoi pelkäävänsä, että kilpailu tulevasta rokotteesta lisää entisestään eriarvoisuutta rikkaiden ja köyhien välillä. Paavin mukaan jokaisella pitäisi olla mahdollisuus rokotukseen.

Samaan aikaan kun muu maailma kärvistelee jo koronan toisen aallon kourissa, viruksen lähtöpaikkana pidetyssä Kiinassa koronarajoituksista ollaan luopumassa. Kiinan jalkapallon pääsarjan, superliigan, tärkeään otteluun ollaan tulevana lauantaina päästämässä rajoitetusti yleisöä.

Jos fanit pääsevä katsomoon, kyseessä olisi ensimmäinen jalkapallo-ottelu Kiinassa, jossa on yleisöä sitten pandemian alun.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut