Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

LM: Oikeuskansleri kritisoi koronatiedottamista epäselvyydestä – kanteluita tullut noin 350

Epäselvyyksien takia kansalaiset eivät ole aina tienneet, ovatko koronaohjeistukset suosittavia vai velvoittavia, Pöysti totesi Lännen Median haastattelussa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti moittii koronaepidemiaan liittyvää poikkeusolojen viestintää ja kansalaisille annettuja ohjeita epäselvyydestä Lännen Median haastattelussa.

Pöystin mukaan epäselvyyden myötä kansalaiset eivät ole aina tienneet, ovatko koronaohjeistukset suosittavia vai velvoittavia.

Myös eduskunnan tiedonsaanti on hänen mukaansa takkuillut poikkeusoloissa, eikä lainsäädäntötyö ole ollut riittävän korkeatasoista. Tilanteesta on Pöystin mukaan kuitenkin otettu opiksi, eikä mitään lainvastaista ole tehty.

Lännen Median haastatteluun mennessä koronaepidemiaan liittyviä kanteluita oli tehty yhteensä noin 350 kappaletta. Kaiken kaikkiaan alkuvuoden aikana oikeuskanslerin virastoon on tehty alkuvuonna yli 1 700 kantelua. Pöysti toivoo virastoon uutta työvoimaa kasvaneiden kantelumäärien vuoksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut