Trumpin pitkäaikainen neuvonantaja Kellyanne Conway jättää tehtävänsä – "Lapsilleni on luvassa vähemmän draamaa ja enemmän äitiä"

Conway sanoo keskittyvänsä jatkossa perheeseensä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway ilmoittaa jättävänsä tehtävänsä. Hän siirtyy Trumpin esikunnasta syrjään kuun vaihteessa.

Conwayn mukaan hän päätti itse jättää Valkoisen talon ja sanoo keskittyvänsä jatkossa perheeseensä. Perheessä on yhteensä neljä lasta, joiden etäkoulunkäyntiin Conway kertoo osallistuvansa tiiviimmin.

– Lapsilleni on luvassa vähemmän draamaa ja enemmän äitiä, hän sanoo lausunnossaan.

Eroilmoitusta edelsi Conwayn Claudia-tyttären julkinen ulostulo Twitterissä, jossa hän ilmaisi olevansa järkyttynyt, jos hänen äitinsä puhuu tänään alkavassa republikaanien puoluekokouksessa.

Myös Conwayn puoliso, juristina toimiva George Conway, on useasti avoimesti kritisoinut Trumpia ja hänen soveltuvuuttaan presidentiksi.

Kellyanne Conway on pysynyt Trumpin rinnalla vuoden 2016 presidentinvaalikampanjasta saakka. Hän on tullut tunnetuksi lukuisista televisiohaastatteluistaan, joissa hän järkähtämättömästi puolustaa Trumpia.

Conway esimerkiksi lanseerasi termin "vaihtoehtoiset faktat" puolustaessaan Trumpin ensimmäisen lehdistösihteerin Sean Spicerin väitettä siitä, että Trumpin virkaanastujaiset olisivat keränneet ennätyksellisen yleisömäärän.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut