Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

CNN: USA:n postilaitoksen johtajan vakuutti postin kykenevän toimittamaan presidentinvaalien postiäänet ajoissa

Edustajainhuoneen valvontavaliokunnan kuultavana ollut DeJoy luonnehti postipalvelujen viimeaikaisia myöhästelyjä tilapäisiksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain postilaitoksen (USPS) johtaja Louis DeJoyn mukaan posti kykenee toimittamaan presidentinvaalien postiäänet ajoissa ääntenlaskuun, kertoo CNN .

Edustajainhuoneen valvontavaliokunnan kuultavana ollut DeJoy luonnehti postipalvelujen viimeaikaisia myöhästelyjä tilapäisiksi.

Edustajainhuoneen demokraatit kysyivät DeJoylta tämän toimeenpanemista postin toiminnan muutoksista, jotka ovat viivästyttäneet postinkulkua. Demokraattien mielestä muutokset saattavat vaikeuttaa marraskuussa pidettävien vaalien postiäänestystä.

DeJoyn mukaan monista muutoksista oli päätetty jo ennen kuin hän astui virkaansa kesäkuussa.

DeJoy oli jo perjantaina paikallista aikaa senaatin kuultavana. Hän kiisti väitteet postinkulun tahallisesta hidastamisesta ja vakuutteli, ettei vaalipostia koskien ole tehty mitään muutoksia.

Edustajainhuone hyväksynyt postin tukipaketin, senaatissa sen uskotaan kuitenkin kaatuvan

Edustajainhuone hyväksyi postille kaavaillun 25 miljardin dollarin tukipaketin lauantai-iltana paikallista aikaa. Samalla kumottiin resurssipulasta kärsivän postilaitoksen sisällä tehdyt muutokset, joiden myötä postipalvelut ovat hidastuneet eri puolilla maata.

Postilaitoksen tukipaketin odotetaan kuitenkin kaatuvan republikaanienemmistöisessä senaatissa. Vaikka näin ei kävisi, postin lisärahoitusta vastustava presidentti Donald Trump on uhannut käyttää veto-oikeuttaan.

Postinkulku on noussut tapetille nyt Yhdysvalloissa, sillä marraskuun presidentinvaaleissa ennakoidaan poikkeuksellisen suurta postiäänten määrää maan synkän koronatilanteen vuoksi.

Demokraatit ovat epäilleet Trumpin panttaavan postilaitoksen rahoitusta tahallaan, jotta postiäänestys vaaleissa vaikeutuisi. Trump väittää, että postiäänestys johtaa laajaan vaalivilppiin. Aiempien vaalien perusteella presidentin väitteelle ei ole löytynyt tukea.

DeJoy on tukenut avokätisesti republikaaneja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut