Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaksi kuoli luotiin ja yksi haavoittui Wisconsinin mielenosoitusten yhteydessä

Poliisi yritti maanantaina paikallista aikaa hallita Kenoshan kaupungissa satojen mielenosoittajien joukkoa kyynelkaasulla pian sen jälkeen, kun ulkonaliikkumiskielto astui voimaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa kaksi ihmistä on ammuttu kuoliaaksi ja yksi haavoittunut ampumisessa Kenoshan kaupungissa tiistai-iltana paikallista aikaa. Asiasta kertoo Kenoshan poliisi Twitterissä . Poliisin lausunnon mukaan haavoittuneella ei ollut hengenvaaraa.

Wisconsinin osavaltiossa on ollut väkivaltaisiksi äityneitä mielenosoituksia sen jälkeen kun poliisi ampui mustaa Jacob Blakea.

Netissä jaetuissa videoissa näkyy ihmisiä juoksemassa Kenoshan kaduilla, kun taustalla kuuluu laukauksia. Osassa videoissa näkyy haavoittuneita ihmisiä maassa.

Kenoshan poliisi kertoo selvittävänsä tapahtumien kulkua eikä tiedota asiasta vielä enempää. New York Timesin haastatteleman piirikunnan sheriffin David Bethin mukaan pieni ryhmä pääosin valkoihoisia aseistautuneita miehiä oli kokoontunut huoltoasemalle ja vannonut "suojelevansa omaisuutta" mielenosoittajilta, joita suuntasi huoltoasemalle poliisin hajotettua mielenosoituksen ulkonaliikkumiskiellon tultua voimaan. Beth sanoo kyseisen miesryhmän olevan poliisitutkinnan keskiössä.

Yhteenottoja oli aiemmin myös poliisin ja mielenosoittajien välillä, kun mielenosoittajat ampuivat ilotulitteita poliiseja kohti ja poliisi vastasi kumiluodeilla.

Mielenosoitukset alkoivat muutama päivä sitten, kun julki tuli video Blaken ampumisesta. Poliisi ampui Blakea seitsemän kertaa sunnuntaina paikallista aikaa, kun Blake oli yrittänyt mennä autoonsa, jossa hänen kolme lastaan olivat. Poliisin mukaan ampuminen tapahtui, kun poliisi oli vastaamassa ilmoitukseen perheväkivallasta.

Blake on hengissä, mutta ampumisen seurauksena halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Vielä ei tiedetä, halvaantuiko Blake pysyvästi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut