Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministerivaliokunta puoltaa: Kunnille korvataan rajoilla koronatestauksesta tulleet kustannukset

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa rajanylityspaikoilla koronan ehkäisyn kustannusten korvaamista.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan kunnille korvataan lentokentillä, satamissa ja maarajalla matkustajien neuvonnasta ja koronatestauksesta tulleet kustannukset.

Finavialle puolestaan korvataan lentokenttien yleisneuvonnan ja matkustajien opastuksen kustannukset. Myös satamayhtiöille ja Lappeenrannan lentokentälle mahdollisesti aiheutuvat kustannukset korvataan.

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö valmistelevat lokakuun loppuun mennessä tarkemmat ohjeet kustannusten korvaamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriö ottaa myöhemmin täsmällisemmin kantaa siihen, mitä kustannuksia voidaan valtionavustuksella korvata.

Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla aloitti elokuun alussa koronatestauspiste, josta vastaa Vantaan kaupunki yhteistyössä Huslabin kanssa. Helsingin kaupunki avasi puolestaan ensimmäisen terveysneuvontapisteen laivamatkustajille Länsisataman terminaaliin elokuun puolessavälissä.