Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ministerivaliokunta puoltaa: Kunnille korvataan rajoilla koronatestauksesta tulleet kustannukset

Finavialle korvataan lentokenttien yleisneuvonnan ja matkustajien opastuksen kustannukset. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa rajanylityspaikoilla koronan ehkäisyn kustannusten korvaamista.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan kunnille korvataan lentokentillä, satamissa ja maarajalla matkustajien neuvonnasta ja koronatestauksesta tulleet kustannukset.

Finavialle puolestaan korvataan lentokenttien yleisneuvonnan ja matkustajien opastuksen kustannukset. Myös satamayhtiöille ja Lappeenrannan lentokentälle mahdollisesti aiheutuvat kustannukset korvataan.

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö valmistelevat lokakuun loppuun mennessä tarkemmat ohjeet kustannusten korvaamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriö ottaa myöhemmin täsmällisemmin kantaa siihen, mitä kustannuksia voidaan valtionavustuksella korvata.

Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla aloitti elokuun alussa koronatestauspiste, josta vastaa Vantaan kaupunki yhteistyössä Huslabin kanssa. Helsingin kaupunki avasi puolestaan ensimmäisen terveysneuvontapisteen laivamatkustajille Länsisataman terminaaliin elokuun puolessavälissä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut