Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olkiluoto 3:n uusi aikataulu julki: säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Eurajoelle Satakuntaan valmistuva Olkiluoto 3 -ydinvoimala aloittaa säännöllisen sähköntuotannon helmikuussa 2022, kertoo Teollisuuden Voima (TVO) .

TVO kertoo saaneensa päivitetyn aikataulun Olkiluoto 3:n laitostoimittajalta eli Arevan ja Siemensin konsortiolta.

Uuden aikataulun mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021 ja laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa.

Projekti on kärsinyt lukuisista viivästyksistä. Olkiluodon kolmosreaktorin piti alun perin valmistua vuonna 2009.

Olkiluoto 3:n aikataulua siirrettiin nyt eteenpäin suunnilleen vuodella aiemmin kerrotusta. TVO oli ilmoittanut viime joulukuussa, että säännöllinen sähköntuotanto alkaisi maaliskuussa 2021.

Uusinta viivästystä oli osattu odottaa, sillä TVO kertoi aiemmin tänä kesänä, että aikataulun päivitys voisi valmistua elokuussa.

TVO: Tekniset ongelmat saatu ratkaistua

Nyt TVO sanoo, että projektiaikataulua ovat viivästyttäneet hitaasti edenneet järjestelmätestaukset, testauksissa havaitut tekniset ongelmat sekä kunnossapitotöiden määrän kasvaminen projektin viivästyttyä. Myös tarvittavien varaosien puutteet ovat vieneet aikaa.

TVO:n mukaan tekniset ongelmat on nyt saatu ratkaistua ja niiden korjaustyöt ovat parhaillaan meneillään.

Olkiluoto 3 -projektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:sta kertoo, että työt kolmosreaktorin työmaalla ovat jatkuneet koronapandemiasta huolimatta erityisjärjestelyiden avulla.

– Valmistaudumme OL3:lla nyt polttoaineenlataukseen, joka on meille iso ja tärkeä askel. Jäljellä olevat järjestelmätestaukset, kunnossapitotyöt ja teknisten vikojen korjaustyöt saatetaan valmiiksi ennen latausta, Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Silvennoisen mukaan noin 3 000:sta käyttöönottotestistä on jäljellä enää muutamia kymmeniä.