Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupungin omistama kiinteistöyhtiö vuokrasi liivijengi Bandidokselle juhlatilat Suvilahdesta – KRP pitää jengiä järjestäytyneenä rikollisryhmänä

Helsingin kaupungin omistama kiinteistöyhtiö on vuokrannut Suvilahdessa sijaitsevan Kattilahallin liivijengi Bandidoksen juhliin. Esimerkiksi keskusrikospoliisi (KRP) pitää Bandidosia järjestäytyneenä rikollisryhmänä.

Kattilahallin seinälle oli perjantaina laitettu iso keltainen kangas, jossa liivijengin logo oli näkyvästi esillä. STT:n tietojen mukaan tilassa järjestetään perjantai-iltana Suomen Bandidoksen 25-vuotisjuhlat.

Kattilahallia vuokraa Kiinteistö Oy Kaapelitalo , jonka omistaa Helsingin kaupunki. Myyntipäällikkö Jouni Kärki ei perjantaina halunnut ottaa kantaa siihen, tiesikö yhtiö, mihin tarkoitukseen tila oli varattu.

– Olemme vuokranneet sen yksityistilaisuutta varten. Periaatteessa sen enempää en voi vuokrasopimusta yksityistilaisuuden kohdalla kommentoida. Mutta kyllähän kaikki ohi ajavat näkevät, mitä siellä on, Kärki sanoi STT:lle.

Kärki ei halunnut kertoa, oliko varaus tehty yksityishenkilön vai jonkin tahon nimellä.

– Kyse on kuitenkin tavallaan luottamuksellisesta vuokrasopimuksesta. Meillä järjestetään yksityistilaisuuksia, ja joissain tapauksissa ei aina tarkkaan tiedetä, mikä niiden lopullinen sisältö on.

Helsingin poliisi: Yleensä menneet rauhallisesti

Myös Helsingin poliisi oli perjantai-iltapäivällä juhlista tietoinen.

– Olemme asiasta tietoisia, kuten vastaavista juhlista ja muista tapahtumista, mitä tänäkin viikonloppuna aika paljon järjestetään, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista kertoi.

Kujalan mukaan poliisi ei ollut tehnyt mitään erityistä varautumista tilaisuutta varten.

– Onhan näitä ollut maailman sivu, ja yleensä tällaiset ovat menneet kohtuullisen rauhallisesti. Tässä kuten muissakin tapahtumissa, jos poliisia tarvitaan, menemme katsomaan ja asiat hoidetaan, Kujala sanoi.