Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Banksyn rahoittaman Louise Michel -aluksen loput siirtolaiset on siirretty toiselle pelastusalukselle

Siirtolaisia siirrettiin Louise Michel -pelastusalukselta Sea-Watch 4 -pelastusalukselle. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö / STT

Katutaiteilija Banksyn rahoittamalla Louise Michel -pelastusaluksella olleet loput siirtolaiset on siirretty toiselle alukselle, Louise Michelin Twitter-tilillä kerrotaan . Välimerellä toimivalta Louise Micheliltä oli aiemmin pyydetty kiireellisesti apua ja sen kerrottiin olevan pian hätätilassa, sillä se oli kokoonsa nähden ylikuormitettu ja siksi vaarassa.

Tviitin mukaan aluksen kyydissä olleet ovat nyt Sea-Watch 4 -pelastusaluksella. Lääkärit ilman rajoja -järjestö tviittasi , että alukselle pelastettiin noin 150 haavoittuvassa asemassa olevaa ihmistä Louise Micheliltä. Pelastettujen joukossa on muun muassa raskaana oleva nainen ja lapsia. Sea-Watch 4 -aluksella on järjestön mukaan nyt yhteensä yli 350 selviytyjää.

Lääkärit ilman rajoja kertoo, että alukselle tuoreeltaan nousseet saavat hoitoa muun muassa polttoaineen aiheuttamiin palovammoihin, nestehukkaan ja hypotermiaan.

Lauantaina Italian rannikkovartiosto kertoi pelastaneensa 49 ihmistä Välimerellä olevalta Louise Micheliltä.

Louise Michelin edustajien mukaan osa ihmisistä oli odottanut aluksella apua jo päiviä. Aluksella oli myös ainakin yksi kuollut siirtolainen.

Banksy on töissään kritisoinut Euroopan siirtolaispolitiikkaa. Töistään saamillaan rahoilla hän on halunnut tukea pelastustoimintaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut