Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen tavaraviennin arvo kesäkuussa 15 prosenttia viime vuotta alhaisempi

Rajua viennin arvon laskua mitattiin kesäkuussa muun muassa öljyjalosteiden viennissä. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomen tavaraviennin arvo oli kesäkuussa vajaat 4,5 miljardia euroa, mikä oli 15 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Tulli.

Tullin ulkomaankaupan kuukausitilaston mukaan Suomen tuonnin arvo oli kesäkuussa 4,7 miljardia euroa, mikä oli 9,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Suomen kauppatase oli kesäkuussa 209 miljoonaa euroa alijäämäinen. Viime vuoden kesäkuussa kauppatase oli 80 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Tammi–kesäkuussa viennin yhteenlaskettu arvo laski 17,3 prosenttia ja tuonnin arvo 12,2 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Kauppataseen alijäämää kertyi tammi-kesäkuussa lähes 1,7 miljardia euroa. Viime vuonna samalla ajanjaksolla kauppatase oli 10 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Öljyjalosteiden viennin arvo putosi rajusti

Rajua viennin arvon laskua mitattiin kesäkuussa muun muassa öljyjalosteiden viennissä, minkä arvo oli kesäkuussa 49,6 prosenttia vähäisempi kuin viime vuoden kesäkuussa. Raudan ja teräksen viennin arvo putosi samaan aikaan 43,6 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotteiden viennin arvo puolestaan pieneni 17,0 prosenttia.

Suomen vienti kaikkiin suurimpiin vientimaihin laski kesäkuussa. Vienti Saksaan laski 17,4 prosenttia, vienti Ruotsiin 10,3 prosenttia ja vienti Yhdysvaltoihin 27,1 prosenttia viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut