Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | OP:llä ja Nordealla laajoja palvelukatkoja tänään

Sekä OP:n että Nordean pankkipalveluissa on katkoja tänään. Käyttökatkot johtuvat huoltotöistä ja tietojärjestelmien muutoksista.

Tänään OP:n korttimaksujen debit-tapahtumissa sekä Otto-automaattien käteisnostoissa ja -talletuksissa on häiriöitä aamukymmeneen asti. OP-mobiili ja op.fi-palvelu ovat poissa käytöstä aamukymmeneen.

Nordealla puolestaan alkoi aamuneljältä katko pankkipalveluissa. Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän kello 14 ja muiden palveluiden osalta kello 17.

Katkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat nekin pois käytöstä.

Vasemmistojohto puntaroi tänään Anderssonin sijaista

Vasemmistoliiton puoluehallitus kokoontuu tänään etsimään sijaista opetusministeri Li Anderssonin (vas.) äitiysloman ajaksi.

Puoluehallitus tekee esityksen eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokoukselle. Yhteiskokouksen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Puolueen puheenjohtajana toimiva Andersson ilmoitti keskiviikkona olevansa raskaana. Hän kertoi pyrkivänsä hoitamaan ministeritehtäväänsä joululomaan asti, mutta kevään ajaksi tehtävään valitaan sijainen.

Kokoomuksen puoluekokous jatkuu - puolueelle valitaan varapuheenjohtajat ja Orpo pitää linjapuheen

Kokoomuksen puoluekokous valitsee tänään puolueelle varapuheenjohtajat ja edustajat puoluevaltuustoon. Varapuheenjohtajuutta tavoittelevat kansanedustajat Elina Lepomäki, Antti Häkkänen, Anna-Kaisa Ikonen ja Mari-Leena Talvitie.

Kokoomukselle valitaan kolme varapuheenjohtajaa.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ovat ehdolla kansanedustaja Heikki Autto ja Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen. Sunnuntaina puoluekokouksessa kuullaan myös lauantaina valitun puheenjohtaja Petteri Orpon linjapuhe.

Saarikon ja Kulmunin kannattajat kärjekkäinä: Keskusta tarvitsee iloa ja valoa – puheenjohtaja ei ole kertakäyttötuote

Tuli tärveli rivitalon Pirkanmaalla

Pirkanmaan Lempäälässä sunnuntaina aamuyöstä syttynyt tulipalo teki mittavia tuhoja neljän asunnon rivitalorakennukseen. Asunnoissa olleet asukkaat ja lemmikit selvisivät kuitenkin koettelemuksesta ehjin nahoin, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Rivitalon toisesta päätyasunnosta alkanut tulipalo oli levinnyt kattorakenteiden kautta koko rakennukseen. Rakennus kärsi pahasti liekeistä ja sammutuksesta seuranneista vesivahingoista. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta yhden jälkeen aamuyöstä. Sammutustöihin osallistui yli tusina pelastuslaitoksen yksikköä.

Väitös: Sota-aikana Kotiliedestä tuli tehokas propagandakoneiston osa

Talvi- ja jatkosodan aikana Kotiliesi-lehdestä tuli merkittävä propagandatoimija, joka paalutti naisiin kohdistuneet sodan ajan vaatimukset. Niihin lukeutuivat muun muassa kiitollisuus miehensä ja poikansa uhraamisesta isänmaan hyväksi, kuuden lapsen synnyttäminen, varhainen avioituminen ja nuorten naisten pidättäytyminen kouluttautumisesta.

Tiedot käyvät ilmi filosofian maisteri Seija Aunilan tuoreesta väitöstutkimuksesta.

Kotilieden kivijalaksi tuli Aunilan mukaan ajatus, jonka mukaan Suomi ei taistele vain Suomen puolesta, vaan länsimaisen sivistyksen puolesta.

Aunilan väitöstutkimus "Kuinka naistenlehdestä tuli osa sotapropagandaa" tarkastetaan Jyväskylän yliopistossa 12. syyskuuta.

New Yorkissa oikeusviranomainen määrää suuren valamiehistön selvittämään mustaihoisen miehen maaliskuista pidätyskuolemaa

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltion oikeusministeri on kertonut kokoavansa suuren valamiehistön selvittämään Daniel Pruden maaliskuista kuolemaa. Mustaihoinen Prude kuoli sairaalassa sen jälkeen, kun poliisit olivat pidätystilanteessa panneet hänen päähänsä sylkyhupun ja painaneet hänen kasvojaan maahan kahden minuutin ajan.

Kuolemansyytutkijan mukaan kyseessä oli henkirikos. Video tapahtumista tuli julki tällä viikolla. Oikeusministerin päätöksestä kertoo muun muassa Washington Post.

Lehden mukaan suuren valamiehistön tulkinnat tapahtumista voivat johtaa esimerkiksi rikossyytteiden nostamiseen. Rochesterin kaupungissa on osoitettu Pruden kuoleman vuoksi mieltä ainakin kolmena peräkkäisenä yönä.

Kokoomuksen tähtäimessä ovat perussuomalaiset ja vihreät

Britannian EU-neuvottelija: Emme ala vasallivaltioksi

Britannia ei ala EU:n vasallivaltioksi, sanoo maan EU-neuvotteluja johtava David Frost. EU:n ja Britannian on määrä neuvotella brexitin jälkeisestä kauppasopimuksesta jälleen ensi viikolla.

Frostin mukaan Britannia aikoo säilyttää määräämisoikeuden esimerkiksi omaan lainsäädäntöönsä, rahapolitiikkaansa ja kalastusoikeuksiinsa. Frost kertoi näkemyksistään Mail on Sundaylle.

Britannia erosi EU:sta tammikuussa, ja siirtymäkausi päättyy tämän vuoden lopussa. Edellinen neuvottelukierros päättyi elokuussa. EU:n brexit-pääneuvottelija Michel Barnier ilmaisi tuolloin turhautumisensa neuvottelujen hitaaseen etenemiseen.

Kahdeksannen kierroksen on määrä alkaa Lontoossa maanantaina. (Lähde: AFP)

Serena Williams jatkaa seitsemännen US Open -voiton tavoittelua

Serena Williams jatkaa Yhdysvaltain avoimissa 16 parhaan joukkoon voitettuaan lauantaina Sloane Stephensin erin 2–6, 6–2, 6–2. Yhdysvaltalaispelaajien kohtaamisessa turnauksen kolmossijoitettu Williams ehti jo säikähtää, kun Stephens vei ensimmäisen erän. Stephens on turnauksessa sijoitettu sijalle 26.

Williams jahtaa nyt seitsemättä voittoaan Yhdysvaltain avoimissa. Edellinen on vuodelta 2014. Voitto olisi Williamsille uran 24:s grand slam -titteli. Seuraavaksi Williams saa vastaansa Kreikan Maria Sakkarin, joka on turnauksessa rankattu sijalle 15. (Lähde: AFP)

Huuhkajat kohtaa tänään illalla Irlannin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa tänään illalla Kansojen liigassa vierasottelun Irlantia vastaan. Kansojen liigan B-divisioonan kamppailu alkaa Dublinissa Suomen aikaa kello 19.

Suomi aloitti Kansojen liigan urakkansa torstaina 0–1-kotitappiolla Walesille. Irlanti pelasi avauspelissään 1–1-vierastuloksen Bulgariaa vastaan. Irlanti on Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 34 ja Suomi sijalla 58.