Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallispuistoissa on samoiltu selvästi viime vuotta ahkerammin – Lapin puistoissa ennätysvilkas heinäkuu

Kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat tammi-heinäkuussa viidenneksellä, kertoo Metsähallitus. Heinäkuun loppuun mennessä kansallispuistoihin oli tehty 2,4 miljoonaa käyntiä, mikä oli 400 000 enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Lapin kansallispuistoissa ennätysvilkas oli erityisesti heinäkuu, jolloin puistoissa samoiltiin yhteensä liki 85 000 kertaa useammin kuin vuoden 2019 heinäkuussa.

Kansallispuistojen käyntimääriä on kasvattanut koronakevät, joka nosti lähiretkeilyn suosioon. Kesällä lisääntyi puolestaan kotimaan matkailu.

– Korona-aika on tuonut meille uusia asiakkaita, joista iso osa on varmaan tullut jäädäkseen. Kun pandemian helpottuessa kansainväliset asiakkaat palaavat kansallispuistojen kävijöiksi uskomme tänä vuonna saavutettavan käyntimäärätason pysyvän ellei kasvavan tulevina vuosina, Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen arvioi tiedotteessa.