Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HS-gallup: Pääministeri Sanna Marinin suosio laskenut hieman, mutta on yhä harvinaisen korkealla

HS-gallupin mukaan Marinin toimintaan oli elokuussa tyytyväisiä 74 prosenttia vastaajista. Vielä toukokuussa osuus oli neljä prosenttiyksikköä korkeammalla. LEHTIKUVA / LEHTIKUVA

STT

Helsingin Sanomien teettämän tuoreen kannatuskyselyn mukaan suomalaisten tuki pääministeri Sanna Marinille (sd.) on laskenut hieman, vaikka onkin edelleen harvinaisen korkealla tasolla poliitikolle.

HS-gallupin mukaan Marinin toimintaan oli elokuussa tyytyväisiä 74 prosenttia vastaajista. Vielä toukokuussa osuus oli neljä prosenttiyksikköä korkeammalla. Erittäin tyytyväisiä oli elokuussa 28 prosenttia vastaajista ja melko tyytyväisiä 46 prosenttia.

Erittäin tyytyväisten osuus kutistui 11 prosenttiyksiköllä. Kyselyn toteutti Kantar TNS . Vastaajia oli 1 002.

– Ennen kuin kysely tehtiin käytiin voimakkaasti taloudellisia keskusteluja ja Marin oli paljon julkisuudessa EU-tukipaketista. On puhuttu hyvin erityyppisistä asioista, joissa erimielisyys on odotettavampaa kuin yksituumaisuus, arvioi Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela muutoksen mahdollisia syitä HS:lle.

Vastaajista yli viidesosa eli 22 prosenttia oli tyytymättömiä Mariniin. Vajaa kymmenesosa ei ollut lainkaan tyytyväisiä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut