Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Useita tyttöjä hyväksikäyttänyt 55-vuotias sai viiden vuoden vankeustuomion

STT

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut viiden vuoden vankeuteen 55-vuotiaan miehen, joka käräjäoikeuden mukaan on syyllistynyt useiden alaikäisten tyttöjen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2000–2020.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli useaan kertaan yhdynnässä kahden alle 16-vuotiaan tytön kanssa. Toinen tapaus ajoittuu 2000-luvun alkuun ja toinen vuosiin 2019–2020. Lisäksi mies syyllistyi muihin seksuaalisiin tekoihin kolmea muuta tyttöä kohtaan. Kahta näistä hän muun muassa valokuvasi vähissä vaatteissa.

Oikeus tuomitsi miehen kahdesta törkeästä ja kolmesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Oikeus antoi tiistaina julkisen selosteen tuomiosta, joka on langetettu maanantaina. Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

STT ei julkaise tuomitun nimeä, koska julkaiseminen voisi johtaa rikoksen uhrien tunnistamiseen ja aiheuttaa heille lisää kärsimystä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut