Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita tyttöjä hyväksikäyttänyt 55-vuotias sai viiden vuoden vankeustuomion

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut viiden vuoden vankeuteen 55-vuotiaan miehen, joka käräjäoikeuden mukaan on syyllistynyt useiden alaikäisten tyttöjen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2000–2020.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli useaan kertaan yhdynnässä kahden alle 16-vuotiaan tytön kanssa. Toinen tapaus ajoittuu 2000-luvun alkuun ja toinen vuosiin 2019–2020. Lisäksi mies syyllistyi muihin seksuaalisiin tekoihin kolmea muuta tyttöä kohtaan. Kahta näistä hän muun muassa valokuvasi vähissä vaatteissa.

Oikeus tuomitsi miehen kahdesta törkeästä ja kolmesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Oikeus antoi tiistaina julkisen selosteen tuomiosta, joka on langetettu maanantaina. Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

STT ei julkaise tuomitun nimeä, koska julkaiseminen voisi johtaa rikoksen uhrien tunnistamiseen ja aiheuttaa heille lisää kärsimystä.