Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair karsii yli puolet suunnitelluista lennoistaan lokakuulta – "Rajoitukset vaikuttavat suoraan lentojen kysyntään"

Lentoyhtiö Finnair karsii lokakuulta lentoja lähes kaikilta reiteiltään. Lentoja toteutuu keskimäärin 70–80 päivässä aiemmin suunnitellun noin 200 lennon sijaan.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että lentomatkustuksen kysyntä on koronapandemian kehityksen ja matkustusrajoitusten vuoksi elpynyt hitaasti. Suunnitellut aloitukset esimerkiksi Barcelonaan, Pietariin ja Stuttgartiin jäävät toteutumatta.

Kotimaassa Turun ja Tampereen reittejä ei lennetä ollenkaan. Sen sijaan Finnair lentää lokakuussa edelleen Ivaloon, Kittilään, Kuopioon, Ouluun, Rovaniemelle, Vaasaan, Kuusamoon ja Maarianhaminaan, yhtiön viestinnästä kerrotaan STT:lle. Lentojen määriin on kuitenkin tehty muutoksia.

Esimerkiksi Vaasaan ja Kuopioon lennettävien vuorojen määrä vähenee.

– Kuopioon on lennetty 28 viikkovuoroa, ja nyt lokakuussa se viikkovuoromäärä on seitsemän, kertoo viestinnän asiatuntija Mari Kanerva.

Vaasan vuorot vähenevät puolestaan neljästätoista kolmeen. Esimerkiksi Ivalon ja Kittilän kolmioreitille puolestaan lisätään yksi vuoro.

Matkustaja voi valita korvaavan lennon tai saada rahat takaisin

Finnair kertoo tiedotteessa, että se viestii perutuille lennoille varauksen tehneille matkustajille suoraan ja tarjoaa heille mahdollisuuksien mukaan korvaavaa lentoa. Jos tarjottu lento ei sovi asiakkaalle, tämä voi saada lipun hinnan takaisin.

Finnair ei pysty arvioimaan, kuinka moneen matkustajaan peruutukset vaikuttavat.

– Hyvää vertailukohtaa antaa varmasti meidän elokuun liikenneluvut. Finnairilla oli elokuussa 193 000 matkustajaa eli reilu 6 000 matkustajaa per päivä, viestinnän asiantuntija Kanerva kertoo.

Matkustajia oli noin 86 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

– Eli hyvin pienistä matkustajamääristä puhutaan, Kanerva lisää.

Yhtiö kertoo tehneensä viime vuoden lokakuussa noin 350 lentoa päivässä. Kohteita oli yli 100, kun niitä on tulevalle lokakuulle suunniteltu runsaat 40.

Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér kertoo tiedotteessa, että yhtiö haluaa säilyttää Suomelle kriittiset yhteydet Euroopan keskuksiin ja tärkeimpiin Aasian kohteisiin. Kaukolennot keskittyvät rahdin kannalta olennaisiin kohteisiin Tokioon, Souliin, Hongkongiin ja Shanghaihin.

– Matkustusrajoitusten vuoksi emme kuitenkaan voi tarjota lentoja aiemmin julkaistussa laajuudessa, sillä rajoitukset vaikuttavat suoraan lentojen kysyntään, Orvér sanoo tiedotteessa.

Finnair kertoo jatkuvasti seuraavansa lentojen kysyntätilannetta.

– Meillä on mahdollisuus joustavasti tehdä muutoksia tuohon liikenneohjelmaan, jos kysyntään tulee muutoksia, Kanerva sanoo.