Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU vaatii Britanniaa hätäkokoukseen brexit-sopimusta rikkovan lain takia – von der Leyen sanoi lakiehdotuksen horjuttavan luottamusta

Komissaari Maros Sefcovic vaatii Britannialta nopealla aikataululla selvitystä brexit-sopimusta rikkovaan lakihankkeeseen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU vaatii Britanniaa hätäkokoukseen käsittelemään lakihanketta, jolla Britannia aikoo irtautua jo neuvotellusta erosopimuksesta. Komissaari Maros Sefcovic sanoi, että kokous tulee kutsua koolle niin pian kuin mahdollista, jotta Britannia voi selventää aikeitaan ja vastata EU:n vakavaan huoleen lakihankkeesta.

Britannian hallitus julkisti lain tänään. Britannia on myöntänyt, että lain säätäminen rikkoo kansainvälistä oikeutta. Laki puuttuisi Pohjois-Irlannin asemaan. Erosopimuksessa pyrittiin turvaamaan se, että Pohjois-Irlannin ja Irlannin raja pysyy avoimena.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi olevansa hyvin huolissaan Britannian hallituksen aikeista rikkoa erosopimusta.

– Tämä on kansainvälisen oikeuden vastaista ja horjuttaa luottamusta, von der Leyen sanoi Twitterissä .

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut