Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yrityksiä haettiin konkurssiin vähemmän kuin viime vuonna

Konkurssiin haettujen yritysten määrä väheni muun muassa rakentamisen ja kaupan alalla. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi-elokuussa 8,6 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna, kertoo Tilastokeskus.

Kahdeksan kuukauden aikana pantiin vireille 1 591 konkurssia, joka on 149 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Konkurssiin haetuissa yrityksissä oli henkilökuntaa kaikkiaan 8 598, mikä on 396 enemmän kuin viime vuonna.

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi hieman teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialalla. Siellä pantiin tammi-elokuussa vireille 153 konkurssia, joka on neljä enemmän kuin vuotta aiemmin. Sitä vastoin konkurssiin haettujen yritysten määrä väheni maa-, metsä- ja kalataloudessa, rakentamisessa, kaupassa, kuljetuksessa ja varastoinnissa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa sekä muissa palveluissa.

– Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisen päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 307 konkurssia, mikä on 55 konkurssia (15,2 prosenttia) vähemmän kuin vuotta aiemmin, Tilastokeskus kertoo tiedotteessa.

Tilastokeskus muistuttaa, että konkurssin vireilletulo ei aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut