Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla koronarajoitusten vuoksi jumissa juutalaisia pyhiinvaeltajia

Pyhiinvaeltajia on jumissa Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla. /handout AFP/handout / LEHTIKUVA

STT–AFP

Parituhatta hasidijuutalaista pyhiinvaeltajaa on koronarajoitusten takia jumissa Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla, kertoo Ukrainan presidentin kanslia. Ukraina on myös syyttänyt Valko-Venäjää pyhiinvaeltajien pattitilanteen pahentamisesta.

– Kehotamme Valko-Venäjän viranomaisia lopettamaan ylimääräisten jännitteiden luomisen rajalla, sanottiin kanslian lausunnossa.

Valko-Venäjän väitettiin antavat pyhiinvaeltajille valheellista toivoa pääsystä Ukrainaan.

Ukrainan rajavartioston tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että pyhiinvaeltajat ovat yrittäneet maahanpääsyä eri ylikulkupaikoista.

Pyhiinvaeltajien tarkoituksena oli matkustaa Ukrainan keskiosassa sijaitsevaan Umanin kaupunkiin ja vierailla siellä rabbi Nachmanin haudalla. Vuonna 1810 kuollut Nachman on hasidijuutalaisten keskeisiä hahmoja.

Joka vuosi tuhannet pyhiinvaeltajat matkustavat haudalle juutalaisten uutenavuonna, jota tänä vuonna vietetään 18.–20. syyskuuta.

Tänä vuonna Ukraina on kuitenkin sulkenut rajansa koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi. Kun pyhiinvaeltajat yrittivät tällä viikolla saapua Ukrainaan, rajavartijat pysäyttivät heidät.

Pyhiinvaeltajat aloittivat matkansa, vaikka Ukrainan ja Israelin hallitukset pyysivät heitä jättämään matkan Umaniin tänä vuonna väliin koronan takia, kertoo BBC .

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut