Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lappeenrannassa iäkkään ihmisen murhasta epäiltyä miestä vaaditaan vangittavaksi torstaina – tekoon saattoi liittyä poliisin mukaan suunnitelmallisuutta

STT

Lappeenrannassa iäkkään ihmisen murhasta epäiltyä 21-vuotiasta miestä vaaditaan vangittavaksi torstaina Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Epäilty on poliisin mukaan myöntänyt surmanneensa iäkkään uhrin. Poliisin mukaan epäilty tunnusti teon, kun tätä puhutettiin kiinnioton yhteydessä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Raivikko Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että uhri ja epäilty tekijä tunsivat toisensa, muttei avaa näiden suhdetta enempää. Hän ei myöskään kommentoi epäillyn motiivia.

Uhri löytyi kuolleena sunnuntaina, kun poliisi meni hänen asuntoonsa tarkastustehtävälle. Aiemmin läheiset olivat ilmoittaneet hätäkeskukseen, etteivät saa uhriin yhteyttä.

Paikalla poliiseille selvisi, että kyseessä on todennäköisesti henkirikos.

– (Henkirikosta) tutkitaan murhana, koska jo alusta alkaen näytti, että teko todennäköisesti täyttää erityisen julman tai raa'an kvalifiointiperusteen. Tutkinnan edetessäkin on tullut viitteitä ainakin jonkinasteisesta suunnitelmallisuudesta, mutta tutkinnan aikana tarkennellaan, että pitääkö tämä paikkansa ja millä tavalla sitä tekoa on suunniteltu etukäteen, Raivikko kertoo.

Poliisit saivat nopeasti selville puhutusten ja puhelinsoittojen avulla, kuka on todennäköisesti nähnyt uhrin viimeisenä elossa.

– Sitä kautta nämä epäilyt kohdistuivat tähän kyseiseen henkilöön, Raivikko sanoo.

Epäilty otettiin sunnuntaina kiinni kotoaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut