Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Risteilyjätti Carnival myy vanhempia aluksiaan – yhtiö ryvettyi pahoin koronaviruskriisissä

Maailman suurimpiin risteily-yhtiöihin kuuluva Carnival Corporation myy osan risteilyaluksistaan, kertoo muun muassa Washington Post . Lehden mukaan yhtiö aikoo myydä tänä vuonna 18 alusta eli noin 17 prosenttia laivoistaan.

Kahdeksasta aluksesta on yhtiön mukaan jo tehty kaupat. Ostajia se ei paljasta. Yleisimmin risteilyaluksen ostaja on toinen varustamo tai ne päätyvät romutukseen, lehti kertoo.

– Risteilyihin tulleen tauon takia olemme päättäneet nopeuttaa vanhempien, vähemmän tehokkaiden alusten poistoa laivastostamme, Carnivalin tiedottaja Roger Frizzell kommentoi Washington Postille sähköpostissa.

Yhtiö on lisäksi kertonut lykkäävänsä uusien, ensi vuodelle tilattujen laivojen toimituksia säästösyistä.

Matkailusivusto Points Guyn mukaan Carnivalin yhdeksän risteilyitä tarjoavaa tytäryhtiötä kattavat noin 45 maailman risteilymarkkinoista. Risteilyaluksia yhtiöllä on yhteensä vähän yli sata. Miamissa päämajaansa pitävän yhtiön laivoja operoivat esimerkiksi Carnival Cruise Lines ja Princess Cruises .

Carnival Cruise Lines on laivoja rakentavan Meyerin Turun-telakan asiakas.

Laivoilla tartuntapesäkkeitä

Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti matkailualaan, myös risteilyihin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa tautikeskus CDC määräsi maaliskuussa risteilyalukset pysymään satamissa. Kielto jatkuu ainakin syyskuun loppuun.

Carnivalin maine on ryvettynyt pahasti viruskriisissä, sillä useilta sen laivoilta löytyi keväällä tartuntapesäkkeitä. Kymmeniä ihmisiä kuoli ja sadat saivat tartunnan viruksen levittyä Carnivalin eri tytäryhtiöiden aluksilla.

Muun muassa Diamond Princess-, Zaandam- ja Ruby Princess -alusten tartuntaryppäät ovat olleen mediahuomion kohteena. Tapahtumista laivoilla aloitettiin kevään mittaan useita tutkintoja.

Carnivalin mukaan yhtiö ei pysty ennustamaan, milloin se saa kaikki risteilyaluksensa jälleen toimintaan. Esimerkiksi sen alla toimiva Costa Cruises on kuitenkin jo aloittanut risteilyt Italiasta, Washington Post kertoo.