Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

450 ihmistä sai virheellisen hyväksymispäätöksen opiskelupaikasta korkeakoulussa

STT

Opetushallituksessa (OPH) tehdyn virheen vuoksi 450 ihmistä sai perjantaina virheellisen hyväksymisilmoituksen korkeakouluun. Virhe koskee korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa varasijoille jääneitä hakijoita, OPH kertoo tiedotteessa.

Hyväksymisilmoituksen saaneista 40 oli ehtinyt ottaa paikan vastaan. OPH kertoi olevansa yhteydessä virheellisesti hyväksyttyihin hakijoihin.

– Olemme Opetushallituksessa todella pahoillamme tapahtuneesta. Ymmärrämme, että virheellinen valintailmoitus on hakijoille suuri pettymys, sanoi OPH:n erityisasiantuntija Merja Väistö tiedotteessa.

Korkeakoulujen varasijojen täyttäminen on päättynyt opetus- ja kulttuuriministeriön aikataulun mukaisesti 3. elokuuta. Opiskelijavalintapäätöksen tekee aina korkeakoulu, ei OPH.

Viime keväänä oikeustieteelliselle alalle otettiin ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteidenlaskussa sattuneen virheen vuoksi. Vuosina 2017 ja 2019 kahdessa yliopistossa ilmoitettiin virheellisistä opiskelijavalinnoista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut